BLIKOPENER


Verbinding is het sleutelwoord

LEESTIJD: 1,5 MIN

De coronacrisis heeft een ongelooflijke impact op ons dagelijks leven. Door deze pandemie is crisisbeheersing niet alleen voor de crisisprofessional maar nu ook voor een breed publiek een centraal begrip geworden. Er zijn veel mensen bij betrokken. Maar crisismanagement is een vak én het is volop in beweging. Er zijn recent door de huidige crisis veel nieuwe crisisfunctionarissen benoemd. Naast het eigen werk kregen veel mensen crisismanagement als taak erbij. Op dit Platform voor CrisisManagement ga ik in gesprek met Marco Zannoni van het COT en spreken we onder andere over de dreigende overbelasting bij crisisfunctionarissen en het extra werk in tijden van crisis. De wilskracht en het doorzettingsvermogen van deze mensen is gigantisch. Ook onderlinge samenwerking en verbinding tussen organisaties zijn hier van toenemend belang.

Het is belangrijk dat wij als professionals blijven leren – ook van deze crisis –, ons blijven ontwikkelen en kennis vergaren om het steeds beter te kunnen doen. Door corona is er extra behoefte aan verbindingen tussen professionals die een gezamenlijke missie hebben, namelijk: een crisis managen. Nu is dat corona. Morgen is het een cyberaanval. Onvoorspelbaar en ongekend.

Die verbinding faciliteren we graag door professionals aan het woord te laten op dit Platform voor CrisisManagement. Door verhalen vanuit de verschillende invalshoeken te delen, geven we een podium aan deskundigen die hun visie, inzichten en kennis willen delen over actuele crisis- en veiligheidszaken, onderzoeken en achtergronden bij het nieuws. Zo willen wij samen met deskundige gastsprekers bijdragen aan de dialoog over crisismanagement tussen crisispartners, directie, bestuurders, managers en professionals binnen overheid, vitale sectoren en het bedrijfsleven die met crisismanagement te maken hebben. En ik ben natuurlijk zeer benieuwd wat je van het Platform voor CrisisManagement vindt! Laat het me weten.

IJle Stelstra, algemeen directeur Instituut Fysieke Veiligheid

'Met dit nieuwe Platform voor CrisisManagement onderstreept het IFV haar positie als landelijk kennisinstituut en verbinder binnen het veiligheidsdomein voor de verschillende partners, Rijk en regio’s. Een crisis zorgt voor polarisering in onze maatschappij en dan is de roep om onafhankelijke kennis en verbinding des te groter. Dit platform biedt de gelegenheid voor crisisfunctionarissen om elkaar op te zoeken, hulp te vragen en de dialoog te blijven voeren over hoe het volgende keer weer beter kan.'

Pieter Broertjes, lid Dagelijks Bestuur IFV en burgemeester van Hilversum

deel deze pagina: